Kenmare – Eirk – Killarney

De dag na de dierentuin beloofde aanvankelijk rustiger te worden, maar Ierland biedt nog veel mooie uitzichten en unieke winkels, dat er toch nog aardig wat kilometers gereden zouden gaan worden. De eerste stop is Eyeries, slechts om te tanken. Dit dorp kennen we inmiddels door en door, en de meeste toeristen kennen ons nu ook. De andere Nederlanders nemen zelfs de moeite om door een open raampje nog gedag te zeggen. Deden ze dat thuis ook maar, het zou een stuk gezelliger worden.

Vanuit Eyeries rijden we door op weg naar Kenmare. Het is woensdag, dus marktdag. Het aantal kraampjes valt wat tegen, maar de boer die levende eenden en kippen verkoopt brengt toch wat afwisseling. Ook de vloeiend Frans sprekende worstenverkoper, die overigens de meest misselijkmakende salades verkoopt, was een bijzondere toevoeging. Vanuit Kenmare rijden we niet veel later door naar Killarney.

De route vanuit Kenmare gaat dwars door het Killarney National Park, en biedt enkele populaire tussenstops. Deze zijn bijna allemaal gelegen aan de Ring of Kerry, een populaire weg bij toeristen. We stoppen niet bij alle plaatsen die we tegenkomen. Onze eerste stop is bij Molls Gap, vernoemd naar Moll Kissane die rond 1820 een, illegale, pub runde langs de in aanbouw zijnde weg. Vanaf dit punt zijn de zwarte bergen in de omgeving te zien die in de omgeving bekend zijn onder de naam MacGillycuddy’s Reeks. Overigens kan je op deze locatie nog steeds eten en drinken, bovenop de souvenirwinkel is een bistro te vinden.

Via de Ring of Kerry rijden we dwars door de bossen om uiteindelijk aan te komen bij Ladies View. Tegenover de souvenirwinkel is, bij de iets te kleine parkeerplaats, een uitkijkpunt te vinden. Een indrukwekkend uitzicht is de beloning als je je auto hebt weten te parkeren. Deze locatie heeft, volgens de plaatselijke legende, zijn naam te danken aan de hofdames van Koningin Victoria. Tijdens een bezoek, in 1861, waren zij zo onder de indruk van dit uitzicht, dat de plaatselijke bevolking dit punt sindsdien Ladies View is gaan noemen.

We volgen de Ring of Kerry, en verlaten deze uiteindelijk in Killarney. Wederom bij het Outlet Centre, welke we eerder ook al bezochten. Een mooie gelegenheid om even te lunchen in de broodjeszaak op de eerste etage. Na een kort bezoek aan het naastgelegen busstation, rijden we de stad in. Het parkeren is wonderwel niet heel duur, waarna we de hoofdstraat onveilig gaan maken. Omdat we maar voor twee uur betaald hebben, eindigt ons winkeltochtje nog voor het avondeten.

De route terug is lang, we komen namelijk weer langs dezelfde punten die we eerder bezocht hebben, alleen stoppen we er nu niet. Een extreem hevige regenbui, drie bussen in de bergen en een lading bange toeristen in huurauto’s zorgen ervoor dat we veel later thuiskomen dan de navigatie ons had beloofd. Voordeel is wel dat de auto al aardig gewassen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*