Adrigole – Bantry

De dag na ons bezoek aan Cork blijven we iets dichter bij huis. Relatief gezien, want Bantry is alsnog een flink stuk rijden. Halverwege komen we aan bij Hungry Hill, in Adrigole. In de heuvels verscholen zit een primitief koffietentje dat ook kunst uit de omgeving verkoopt. Uiteraard tegen de prijzen die daarbij horen. Voorzichtig proberen we al het fragiele glaswerk te ontwijken, wat gelukkig ook lukt. Zonder iets te slopen stappen we weer in de auto, op weg naar Bantry.

Eens per maand wordt daar de grote markt gehouden. Globaal houdt het in dat er iets meer kraampjes staan dan tijdens de reguliere wekelijkse markt. Het houdt ook in dat het aantal parkeerplekken afneemt en het publiek dat naar de stad toe wil juist toeneemt. Wonderwel vinden we sneller een parkeerplek dan de voorgaande keren, die nog dichterbij de stad ligt dan normaal.

Het aanbod op de markt is gemengd. Particulieren proberen tweedehands spullen te verkopen, terwijl handelaren er met kleding of (afgekeurd) speelgoed staan. Ook de lokale boeren staan er met hun verse producten en soms zelfs met eenden, kippen en geiten. Tel daarbij een flink aantal mobiele eettentjes bij op, en de markt is compleet. Na een rondje over de markt keren we terug naar de auto. Via Glengarrif, waar we gezellig in de brandende zon tussen de wespen proberen te lunchen, rijden we naar huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*