Castletown 3

De tweede dag van het Castletownbere Festival begint met een markt op het dorpsplein. De meeste verkopers kennen we nog uit Bantry, waar ze ook wekelijks staan. Op het andere deel van het plein is een partytent opgezet om een Iers drumgezelschap wat onderdak te bieden. Het blijkt nodig te zijn, want even na het middaguur begint het ontzettend hard te regenen. Het meisje dat crêpes verkoopt kan haast niet geloven dat ik blij ben met dit weer. De bui is van korte duur, en de mini-hittegolf keert terug.

Het drummen duurt lang, heel lang. De iets te enthousiaste bandleider probeert iedereen te laten trommelen. We stellen hem maar niet teleur. Als na de drumsessie nog een zumbasessie begint, haken wij af en draaien wij ons om naar het hoofdpodium. Hier gaat niet veel later een nieuwe behendigheidswedstrijd van start, namelijk het repareren van kapotte visnetten. De wedstrijdleider benadrukt dat het gaat om het resultaat en niet om snelheid. De deelnemers laten zich dat niet twee keer vertellen en nemen ruim de tijd. Ook voor het tweede onderdeel, een lus in een verstevigd touw maken, geldt hetzelfde.

Ondertussen proberen tal van goede doelen geld los te peuteren bij de bezoekers. Ook de eigenaren van twee springkussen proberen een slaatje te slaan uit de festivalbezoekers. €3 voor 5 minuten springen, zo verdien je je attractie wel terug in korte tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*