Castletown – Eyeries

De dagen erna zijn relatief rustig en staan al deels in het teken van de terugreis. De lange afstanden, op de terugreis na, hebben we voor onze dagjes uit inmiddels gehad. In Castletown is ondertussen nog het festival bezig, met tal van attracties, in de buurt is dus voldoende vertier te vinden. De meeste standjes, zoals de Crêpeman, hebben we al talloze keren bezocht, waardoor we nu aangewezen zijn op de vaste lokale restaurantjes.

We komen onder andere terecht in restaurant Fuchsia, dat zijn naam zeer waarschijnlijk aan de kleur van het interieur dankt. Op deze locatie zat voor heen The Copper Kettle, dat vergeleken met de rest van de restaurants er met kop en schouders bovenuit stak. We hebben er immers goed gegeten in 2014 en 2016. Helaas heeft het restaurant het uiteindelijk niet gered. Of Fuchsia het wel gaat redden is ook nog maar de vraag. Op het gebied van de vormgeving van onder andere de menukaart is nog veel winst te behalen.

Veel tijd om door te brengen in de stad is er niet, de auto moet immers ook nog ingepakt worden. Na het heen en weer slepen van diverse boodschappentassen en vacuümzakken is de auto zo goed als gevuld. Gek genoeg houden we, ondanks dat we meer mee terug nemen, meer ruimte in de auto over dan tijdens de heenreis. We hebben geen idee hoe het komt, en besluiten na een middagje puzzelen dit feit als winstpuntje te zien.

Als laatste voorbereiding tanken we in het nabij gelegen Eyeries. Zo druk als het een aantal dagen geleden was tijdens het lokale festival, zo uitgestorven is het er nu. Bij de lokale buurtsuper, waar je zelf moet vertellen welk bedrag de pomp aangaf, en dit bedrag nog in Ierse ponden wordt weergegeven, gooien we onze tank zo goed als vol. Helaas ligt het tankstation op een helling, waardoor het nooit mogelijk is om daadwerkelijk een volle tank te halen.

Hierna rijden we nog éénmaal naar Castletownbere waar we nog een rondje over de kermis lopen, even uit eten gaan en als afsluiter een crêpe halen bij Crêpeman, waar overigens zijn dochter voor de vierde dag op rij alleen in het kraampje stond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*