🇮🇪 Eyeries 1


Zoals in veel Ierse dorpen en steden gebruikelijk is, worden in de zomervakanties zogenaamde Family Festivals georganiseerd. Lokale bedrijven steken hier veel geld in en de gehele gemeenschap draagt als vrijwilliger een steentje bij. Tijdens deze meerdaagse festivals is voor jong en oud genoeg te doen.

Zo worden voor de jongste kinderen springkussens en clowns geregeld. Voor de wat oudere kinderen zijn er sportactiviteiten terwijl de ouders zich kunnen vermaken met een autorally en een behendigheidswedstrijd met graafmachines.

Daarnaast is een Family Festival de plek bij uitstek om als lokale ondernemer reclame te maken. Dit door middel van sponsoring. Uiteraard ontbreekt ook een heuse braderie, die men hier gewoon markt noemt, niet. Het eerste festival dat we bezoeken vindt plaats in Eyeries. Een klein dorpje met vrolijk gekleurde huizen dat vorig jaar haar 100-jarig jubileum vierde. Het ochtendprogramma speelt zich af op een klein strandje dat alleen op papier nog bij Eyeries hoort. Veel gebeurt er niet, dus besluiten we zelf maar wat schelpen te zoeken om in de middag terug te keren.

De middagactiviteiten vinden allemaal plaats op het sportveld van de plaatselijke basisschool. Er zijn diverse sportwedstrijden, er wordt geld ingezameld, er kan geknutseld worden en diverse spelletjes moeten de jeugd vermaken. Verder zijn kosten noch moeite gespaard, er zijn maar liefst twee springkussens. Ook de brandweerlieden van de plaatselijke kazerne zijn paraat om demonstraties te geven. En er wordt geschminkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*