🇮🇪 Kenmare 1


Na twee dagen een lokaal festival bezocht te hebben, is het hoog tijd om de noodzakelijke boodschappen te gaan doen. De lokale buurtsuper heeft jaren geleden al de deuren gesloten en ook de plaatselijke supermarkt in het dorp heeft niet alles; al is dat de laatste jaren wel aan het veranderen.

De dichtstbijzijnde grote supermarkten bevinden zich ruim 50 kilometer verderop, in Kenmare. De stad heeft niet alleen een Supervalu en een Daybreak (beide van dezelfde eigenaar, maar de laatstgenoemde heeft een leuker logo), maar ook een Lidl en een Aldi. Deze supermarkten zijn net zo groot als in Duitsland, al is het publiek daar niet naar, waardoor winkelen bij één van deze discountgiganten best wel aangenaam wordt.

Maar voordat we onze, bij de Lidl gekochte, koelbox vullen, duiken we eerst de stad in. Als ware toeristen gaan we van souvenirwinkel naar souvenirwinkel. De kunstgalerieën slaan we over. Over het algemeen is de prijs daar de oorzaak van. Naast wat pubs en een “Stone circle” is er op een doordeweekse dag niet heel veel te doen. De markt is er slechts op woensdagen. Een enkele verkoper probeert nog wat mensen te lokken door op maandag al zijn kraampje neer te zetten, maar het mag niet baten.

Op de terugreis beleeft onze koelbox de vuurdoop. Werkt het apparaat in onze auto, en zo ja, overleeft hij de soms ietwat grillige Ierse wegen? Na een gigantische hobbel in het wegdek, waarbij de boodschappen even naar buiten konden kijken doordat het deksel openschoot. Bij thuiskomst bleken zelfs de ijsjes niet gesmolten; test geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*