🇮🇪 Bantry 1

De dag na ons avontuur bij de Chinees rijden we in alle vroegte naar Bantry. Het weer is opmerkelijk goed. Zou het dan toch echt gebeuren dat we Bantry in de zon kunnen ontdekken? De voorgaande keren heeft het aan een stuk door geregend. De laatste keer bleef het grauw, dus zon zou de foto’s wel goed doen.

We parkeren op onze vaste plek, waar tegenwoordig een supermarkt naast gebouwd is. Het positieve hieraan is dat de parkeerplek geen modderpoel meer is. Helaas trekt deze supermarkt dusdanig veel klanten, dat een parkeerplek schaars is. De overige parkeerplekken nabij het centrum zijn op marktdagen gereserveerd voor de marktkramen, dus ook daar kunnen we niet terecht.

Bantry en droog weer is geen bestaande combinatie. We betreden net het marktterrein en de eerste korte maar hevige regenbui barst los. Verkopers pakken geroutineerd de afdekzeilen, paraplu’s en een enkeling zelfs een handdoek. De prijzen voor hun koopwaar zijn in een half jaar tijd nagenoeg niet gedaald, dus steken we snel over naar het grotere marktterrein.

Ondertussen maak ik nog wat foto’s van de omgeving en met name de beelden die aan de rand van het centrum zijn geplaatst. Terwijl ik mijn camera opruim en naar een marktkraam loop, begint een verkoper mij op vervelende wijze uit te horen over de foto’s die ik maak. Met name de vraag of ik hem op de foto had gezet, bleef hij tot vervelens toe herhalen. Dacht hij nou daadwerkelijk dat hij zo interessant is dat ik hem op de foto moet zetten? Het geeft je te denken. Maar de uitdaging neem ik graag aan.

In de tijd dat we nog op het marktterrein doorbrachten heb ik hem helaas niet meer samen met zijn marktkraam kunnen fotograferen. Zijn kraam echter wel. Dus, mocht je de kraam vinden die je op deze foto ziet? Koop hier dan niks.

Na een dagje Bantry rijden we diezelfde avond nog een rondje in de omgeving. We bezoeken Castletownbere en rijden naar de pier nabij Allihies. De weersomstandigheden zijn perfect voor het maken van foto’s. Door het grillige weer zien we zelfs in tijden weer een regenboog in de haven. En een hoop hongerige meeuwen, dat ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*