🇮🇪 Castletownbere 2

Hoewel de meeste winkels in Castletownbere lijken te verdwijnen, schieten de eettentjes als paddenstoelen uit de grond. Enkele jaren geleden ontdekten we bij toeval de Crêperie, kwamen we erachter dat er regelmatig mobiele eetkraampjes staan en vonden we een goed alternatief voor The Copper Kettle, dat nu onder de naam Fuchsia opereert.

Een speciale locatie is de winkelruimte naast de bibliotheek. Voor de deur is een invalidenparkeerplaats naast een in Ierland bijna standaard zijnde gezinsparkeerplaats. Tegen deze parkeerplekken staan twee picknicktafels; ook al jaren. Het enige wat verandert is de eigenaar van de winkelruimte die bij de tafels hoort. Er zijn jaren geweest dat we langskwamen en moesten ontdekken dat de eigenaar er geen brood meer in zag. Ook kwamen we een keer langs voor fish ’n chips, maar keerden we teleurgesteld huiswaarts omdat ze geen vis meer hadden. Een unicum in het vissersdorp.

Maar vandaag ontdekten we een soort cafetaria. De kaart op de deur deed ons vermoeden dat er iets anders in zat dan we zouden verwachten. Echter hing in het restaurantje een compleet ander menu en bestelden we voor het eerst onze afhaalpizza. Bezorgen doen ze hier niet; gezien de wegen is dat veiliger voor zowel de bezorger als de pizza.