🇮🇪 Cork – Ballincollig

De meeste grote Ierse steden hebben naast winkelstraten ook grotere winkelcentra. Vandaag hebben we er in principe twee op het programma staan.

De eerste bevindt zich in Cork. Na een lange autorit van ruim 2,5 uur komen we eindelijk aan bij het Wilton Shopping Centre. Het winkelcentrum bezoeken we al jaren, voornamelijk omdat het goed te bereiken is en altijd op de route naar Castletownbere ligt. Het winkelen begint door de hoge parkeerdruk wel een kwartier later dan gepland.

Naast een verplicht bezoek aan de Penney’s staat ook de Tesco op de lijst. Hier slaan we wat producten in die in Nederland verkrijgbaar zouden moeten zijn. Ook de talloze boekhandels bezoeken we. Dit jaar zoeken we een portfoliomap op A3-formaat. Een zoektocht die we niet kunnen beëindigen in het Wilton Shopping Centre.

Na een stevige lunch bij Hi Cafe, waar de vriendelijkheid van het personeel alles behalve “high” is, rijden we door naar Ballincollig; een klein plaatsje ten westen van Cork. Het winkelcentrum dat redelijk in het centrum ligt, is nog steeds erg populair. Het parkeren is er wel beter geregeld dan bij het Wilton Shopping Centre.

We bezoeken in het Castle West Smart Shopping Centre onder andere een Dunnes Store. Toevallig zijn we er tijdens de kortingsperiode. Helaas blijkt een jas, die we graag willen kopen, niet afgeprijsd te zijn, hoewel alle andere jassen in het rek dit wel zijn en ongeacht het bord boven het rek. De caissière is onverbiddelijk, maar wij ook, we laten de jas achter bij de kassa. Enigszins gedesillusioneerd blijft ze staan; blijkbaar heeft ze dit nooit eerder meegemaakt.

Rond 16:00uur verlaten we het winkelcentrum, en zien we dat er redelijk in de buurt nog een groot winkelcentrum zit. Ditmaal rijden we naar Riverside in Bandon. De weg daarheen is toch nog behoorlijk lang, en voert ons langs de rivier de Bandon door plaatsen als Innishannon en Crossbarry.