🇮🇪 Dublin – Castletownbere

Nadat onze vertraagde vlucht logischerwijs ook vertraagd aankwam, zijn we vrijwel direct de auto in gestapt. Met een speciale shuttlebus worden we weer op de parkeerplaats afgezet waar ons voertuig gelukkig nog blijkt te staan. Het betalen is een ander verhaal, de automaten staan, gek genoeg niet verspreid op het terrein maar bij de uitgang. Heel handig.

Echter wisten we dit niet, dus proberen we het bij de informatiebalie te vragen. Door het glas zit een jongen Netflix te kijken op zijn mobiel. Zwaaien helpt niet, kloppen op de deur ook niet. Als laatste redmiddel tik ik tegen het glas, waardoor de jongen bijna door het dak schiet. Hij is zich rot geschrokken. Enigszins geërgerd wijst hij ons de automaat aan, om snel weer verder te kijken naar zijn favoriete serie.

We hebben nog een rit van ongeveer vier en een half uur voor de boeg. Door de vertraging besluiten we het aantal stops te beperkten tot slechts de noodzakelijke. De eerste is aan de rand van Dublin waar goedkoop getankt kan worden, de tweede is in Monasterevin, waar we snel ons avondeten proberen te eten. Helaas gooit de keuken roet in het eten, en vertrekken we toch later dan we wilden in de richting van Castletown.