🇮🇪 Rosslare – Castletownbere


Na een rustige overtocht rijden we als één van de eersten van de boot af. De inmiddels legendarische grenscontrole, waarbij je je nationaliteit moet noemen zonder daarbij enig bewijs te hoeven overleggen, is nog steeds aanwezig. Nog geen tien seconden later zijn we door de douane en kunnen we eindelijk richting onze eindbestemming. Dat is nog wel 4,5 uur rijden, maar we zijn nu niet meer afhankelijk van treinen en boten.

Vol goede moed rijden we naar Lemybrien. Ook dit is inmiddels een vast punt op de route geworden. Niet dat je er goedkoop kan tanken, maar de Subway serveert daar tot het middaguur broodjes met Engels ontbijt. In typisch Iers weer; veel motregen met af en toe een hevige bui; bereiken we deze Applegreen binnen anderhalf uur.

Ruim een half uur later vervolgen wij onze reis naar Castletownbere. Zoals gebruikelijk rijden we via Cork, waar we in het Wilton Shopping Centre de nodige boodschappen doen. Met een nog vollere auto is het nog ongeveer 100 km rijden. Toch doen we daar ruim 2 uur over door de kronkelende en smalle wegen.

Uiteindelijk bereiken we Castletownbere, waar het ook niet droog is. Bij de lokale supermarkt, de Supervalu, halen we onze lunch en rijden we binnen een half uur naar Cahirkeem, waar we de komende tijd zullen verblijven.

Na het avondeten rijden we nog een rondje in de omgeving. We bezoeken Eyeries, waar de voorbereidingen van het jaarlijkse Family Festival al in volle gang zijn, en Travaud waar we letterlijk even uitwaaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*