Vakantieplannen 1

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen als we al voorzichtig over onze vakantieplannen beginnen te filosoferen. De situatie is nog ongewis, want waar kan je met een baby naartoe. Ook is het zaak dat we in de tussentijd ons huis verkopen, zelf een nieuwe woning kopen en ook nog daar naartoe verhuizen. De eeuwige discussie gaat tussen Estland en Ierland en wordt beslecht in het voordeel van Ierland. Als we verhuisd zijn, zullen we spoedig boeken. Althans, dat was het plan.

We kopen en verkopen ons huis op het juiste moment. Maar daarna valt niet alleen Nederland, maar praktische de hele wereld stil. We schuiven onze vakantie maar even op de lange baan. Immers zijn alle grenzen gesloten, maar is door de sluiting van de onderwijsinstellingen ook totaal niet duidelijk hoe de zomervakantie er dit jaar uit zal zien.

 

Spanje en Portugal 2004

Dit jaar is het precies 15 jaar geleden dat een goede vriend en ik met de trein door West-Europa zouden gaan reizen.

In de aanloop naar onze zomerse treinreis kochten we kort van te voren een interrailticket Geld omwisselen was voor België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Portugal zou heel leuk geweest zijn, maar was sinds anderhalf jaar niet meer nodig door de invoering van de euro. Wel zou deze reis een goede gelegenheid zijn om onze euromuntenverzameling aan te vullen.

Maar kort van te voren zou een longontsteking bijna roet in het eten gooien. Gelukkig was daar een adequate antibioticakuur voor, echter was deze geheel onbruikbaar door de ziekte van Pfeiffer. Aangezien ik geen annuleringsverzekering had afgesloten, en in hoeverre dat überhaupt mogelijk was geweest, besloot ik toch mee te gaan.

Klik hier om alles terug te lezen.

Verenigd Koninkrijk 2008


De zomervakantie van 2008 was er wederom een om niet te vergeten. De schade bleef dat jaar beperkt tot twee pinautomaten, een toilet, zeven hotelkamers en één konijn. Daarnaast werden er 779 foto’s geschoten in de 11 dagen die we op vakantie waren, en dat alles op slechts 16 Vartabatterijen; gekocht bij de Spar.

Dit reisverslag is destijds op mijn oude weblog verschenen, maar verdient ook hier een plekje. Klik hier om het verslag van destijds terug te lezen.