🇩🇪 Köln – Utrecht

Eenmaal op het station gaan we op zoek naar de ICE International richting Utrecht. De trein die we op de vertrekstaten hebben gevonden, laat helaas lang op zich wachten. Zo lang zelfs, dat de informatiemedewerkers niet meer durven te beloven dat deze trein überhaupt nog zal komen.

Nadat de vertrektijd al een uur verstreken is, volgt de mededeling die we al verwachtten, maar niet op hadden gehoopt; de trein komt niet. Paniek alom, want de volgende trein vertrekt namelijk pas over 2 uur. Achteraf gezien hadden we nog tijd zat om de Kölner Dom te bezoeken, maar we nemen geen risico en verliezen het vertrekspoor geen moment uit het oog.

Uiteindelijk verschijnt op de volgende vertrektijd alsnog een trein. We hebben geluk, want we kunnen nog mee en hebben zelfs een bijzonder goede plek in de trein. Als de trein aardig doorrijdt, zijn we nog bijtijds thuis.

Maar de vreugd is van korte duur als de trein afremt en in een weiland tot stilstand komt. Het blijft even stil, maar na een paar minuten is het duidelijk; we gaan een omweg nemen en dienen eerst een goederentrein voor te laten gaan. De reden? Er spelen kinderen langs het spoor dat we normaal gesproken zouden volgen. In Nederland trekt de politie je bij het spoor vandaan, in Duitsland rijdt de trein om. Een beslissing die ons uiteindelijk een vertraging van drie kwartier oplevert.

Al met al komen we ruim 3 uur te laat aan in Utrecht en is het inmiddels avond.

🇩🇪 Köln 4

Een klein uur later arriveren we bij het station van Keulen, Köln Hauptbahnhof. Het station, dat meer wegheeft van een circustent, wordt gerenoveerd, waardoor we de prachtige architectuur niet kunnen bekijken.

Gelukkig staat praktisch aan de overkant van het station de Dom van Keulen, Kölner Dom. De gotische kathedraal is een bijzonder gebouw in het centrum, al is het maar omdat de rest van de gebouwen in een compleet andere bouwstijl gebouwd is.

De bouw van de Kölner Dom begon in augustus 1248 en kwam in de 15e eeuw stil te liggen. Uiteindelijk werd in 1824 de bouw hervat, waarvoor men de oorspronkelijke ontwerpen gebruikte. In 1880 werd de bouw voltooid en was de Dom eindelijk af.

Een uitgebreider bezoek is, gezien onze planning, niet mogelijk, want we hebben immers beloofd om op zaterdagmiddag terug te komen.

🇩🇪 Köln 3

De volgende dag starten we met een Frans ontbijt in ons Duitse hotel. Met veel moeite vinden we beleg dat nog niet over de datum is. Uit voorzorg slaan we toch de melk maar even over. Nadat we, naar de mening van de eigenaresse, iets te kritisch zijn en mogelijk te lang tafelen, pakken we onze spullen en checken we uit.

We besluiten rustig aan te doen, en door de oude binnenstad te wandelen, richting het centraal station. Een opvallend bouwwerk is de Eigelstein Torbrug. Een bouwwerk dat tijdens de grote stadsuitbreiding van Keulen tussen 1228 en 1248 gebouwd werd. Het was onderdeel van de stadsmuur, die uit diverse poorten en 12 torens bestond.

In de eeuwen die volgden werd steeds meer van de stadsmuur afgebroken, waaronder ook de torens en de bijbehorende poorten. Het dieptepunt werd in 1882 bereikt toen ook de Eigelstein Torbrug bijna geheel verdween. De restanten overleefden de oorlog en in de jaren ’60 volgden uitgebreide restauratiewerkzaamheden. Klein detail, het hekwerk dat in de poort gemonteerd zit, schijnt nog steeds te gebruiken te zijn. Al is dat tegenwoordig wel met een elektrisch mechanisme, dat met twee, niet zo subtiele aangebrachte, knoppen te bedienen is.

🇩🇪 Köln 2

Inmiddels is de zon ook in Keulen ondergegaan, waardoor we onbewust in het ietwat schimmige nachtleven van de stad terechtkomen. Met name de ondergrondse tunnels zijn een magneet voor alles wat je liever niet op straat tegenkomt. De winkeltjes, die je daar aantreft, zijn daarentegen wel weer pareltjes die het bezoeken waard zijn. Helaas kiezen veel eigenaren eieren voor hun geld, en sluiten ze het liefst zo vroeg mogelijk de deuren.

Bovengronds hanteren de winkels gelukkig wel ruimere openingstijden. Het rondje langs de winkels is van korte duur als we een bioscoop tegenkomen. De meeste filmzalen zitten helaas al vol, waardoor we terechtkomen bij de film “The Curious Case of Benjamin Button”.

Een film die al wat maanden uit is, maar door de enorme populariteit nog altijd bezoekers naar de bioscopen trekt. Geheel tegen onze verwachting in blijkt de film Duits ondertiteld te zijn, in plaats van nagesynchroniseerd. Wat we ook niet hadden verwacht is dat de film ruim 2 uur en driekwartier duurt, en dat zonder pauzes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we na de film direct terugkeren naar onze hotelkamer, die geen verwarming blijkt te hebben.

🇩🇪 Köln 1

Gelukkig bieden de stadsplattegronden op het station uitkomst, waardoor we uiteindelijk bij het hotel aankomen. Bij binnenkomst blijkt onze mail zelfs positief beantwoord, en mogen we in één keer het volledige bedrag betalen. Niet vreemd, aangezien we maar één nacht blijven.

De dame achter de balie overhandigt ons de kamersleutel, en neemt nog net de moeite om het kamernummer te vertellen. De rest mogen we zelf uitzoeken, waaronder de verdieping waar onze kamer te vinden is.

Via een gammele trap in een scheef trappenhuis komen we aan in kamer 10. De kamer, die een geweldig uitzicht heeft op verloederde achtertuinen, het spoor en een toren waar T-Mobile op adverteert.

Aangezien we maar één nacht in Keulen doorbrengen, verlaten we na onze kamer opnieuw ingericht te hebben het hotel.

🇳🇱 Utrecht – Köln

Het is een impulsief idee als we op een frisse vrijdagmiddag naar Keulen besluiten te gaan. De busrit naar het station is geen probleem. De trein pakken is al een grotere uitdaging. Wie op het laatste moment met de trein wil gaan, betaalt de hoofdprijs. Na €220 betaald te hebben voor een weekeindretour Utrecht-Keulen, stappen we in de ICE International om binnen 5 uur in het centrum van Keulen te staan.

Maar we zijn er nog niet, want het vinden van onze slaapplek is een tweede uitdaging. Kort voor vertrek heb ik nog snel een klein hotel weten te vinden, en zelfs nog een mail gestuurd. Het antwoord afwachten viel helaas buiten onze veel te strakke planning; laat staan een goede routebeschrijving.