🇮🇪 Eyeries 3


De tweede dag van het Eyeries Family Festival biedt een breed scala aan activiteiten. De eerste begint al in alle vroegte op de pier, die op ruim 5 kilometer van het dorpscentrum ligt. Via smalle landweggetjes komen we uiteindelijk aan bij Ballycrovane Pier. Een plaats die zelfs Google Maps niet herkent.

Kinderen mogen daar deze ochtend krabben gaan vangen. Met een stukje vis aan een touwtje moeten ze de krabben verleiden te bijten zodat ze uiteindelijk in een emmertje gestopt kunnen worden, om na de wedstrijd weer de zee in gegooid te worden; of de pan. Dat liet men in het midden. Ruim 50 kinderen waagden een poging, die alleen voor de meeuwen succesvol was.

Een enkeling ving een krab, maar het grootste gedeelte vulde het emmertje met kwallen. Na een klein uurtje barstte de voorspelde regenbui los, en schuilde iedereen, inclusief rottende vis, in de auto. Voor ons een goed moment om te vertrekken, wat nog een enorme uitdaging bleek op de wegen die niet geschikt zijn voor tweerichtingsverkeer.

Het middagprogramma valt helaas deels in het water. De parkeerplaatsen zijn inmiddels veranderd in een modderpoel en ook het lokale buurthuis is ondergelopen, waardoor er meer beweging zit in de houten vloer dan in de kinderen die er op zouden treden. De vintage rally gaat wel door, maar dan met slechts zes oldtimers. De tractoren laten verstek gaan. Begrijpelijk met deze regen. De marktkooplui geven daarentegen niet op en proberen, ondanks de harde wind, hun waar te verkopen.

Voor het namiddagprogramma, dat buiten zou plaatsvinden, is met man en macht gewerkt aan het drogen van de vloer in de dorpszaal. Vooral het Iers dansen op een doorweekte houten vloer is zeer spannend om te zien. De kickboxers hadden uit voorzorg maar rubber matten meegenomen.

Tegen het einde van de middag klaarde het weer op, en scheen zowaar de zon. Maar klagen over het weer zoals men in Nederland graag doet, doet men hier niet; je kan er toch weinig aan veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*