🇳🇱 Utrecht – Hoek van Holland

Aan het eind van de middag zijn zowel de auto als de dakkoffer ingepakt. Ruim op tijd rijden we richting de havens van Hoek van Holland. Ondanks de zomervakantie en de vele thuiswerkers is het als vanouds druk op de snelweg. Files zien we overigens niet, wel irritante kinderen bij onze eerste en enige tussenstop in Moordrecht.

Na een korte pauze vervolgen we onze weg en rijden we nagenoeg in een keer naar de haven. Bij de incheckbalie wordt ons kenteken herkend waardoor we snel door kunnen naar de marechaussee die onze paspoorten controleert. Tussen neus en lippen door, die we verplicht moeten bedekken, wordt ook geïnformeerd of we de Britse douane al op de hoogte hebben gesteld van onze komst.

Dat hebben we zeker. Het invullen van het online formulier duurde ruim een half uur maar het zou voor ons een snelle doorgang in Harwich betekenen.

Aan boord is het extreem rustig, we komen meer personeel tegen dan passagiers lijkt het. Ook hebben we geen mensen in de hutten naast ons. Wellicht zorgt het nog voor een goede nachtrust, want de wekker gaat om 5:30uur, Engelse tijd.