De volgende dag begint het toeristisch programma. Tallinn biedt toeristen, uit binnen- en buitenland, de Tallinn Card aan. Tegen betaling, dat wel. Met de kaart krijg je de mogelijkheid om voor 24, 48 en 72 gratis diverse musea te bezoeken. Ook krijg je korting bij een selectie restaurants en is al het openbaar vervoer, met het gemeentelijk vervoerbedrijf, gratis. Vooraf hebben we al wel een planning gemaakt om zoveel mogelijk uit de kaart te halen.
Via Vabaduse Väljak, waar het gedenkteken ter nagedachtenis aan de eerste vrijheidsoorlog staat, lopen we naar museum Vabamu, dat ons doet herinneren aan de andere duistere periode uit de Estse geschiedenis. Het museum, dat nog geen maand open is, toont diverse gebruiksvoorwerpen uit de gehele bezettingstijd van de Sovjet-Unie. Diverse interessante dingen staan hier tentoongesteld. Hoogtepunt is de nog werkende bruisendwaterautomaat, die met enig geweld het water in je beker spuit.
Na Vabamu maken we direct gebruik van het gratis openbaar vervoer. OV dat voor de inwoners van Tallinn altijd gratis is, en dat al ruim 5 jaar. Via het busstation onder Viru Keskus reizen we naar Pirita, de badplaats even buiten Tallinn. In die badplaats werd tijdens de Olympische Spelen van 1980 het zeilonderdeel georganiseerd. De Teletorn verzorgde het technisch mogelijk maken van de uitzendingen.
Daarna speelde de toren nog een grote rol in de onafhankelijkheidsstrijd van Estland. Na de onafhankelijkheid werd de Teletorn een toeristische trekpleister. Met een korte onderbreking van een aantal jaar, tijdens een grootschalige renovatie, is deze toren een bezienswaardigheid die je niet over kan slaan. Al is het maar om de mascotte Eti te ontmoeten, of bij helder weer de kust van Finland te zien.
Een andere bezienswaardigheid, die slechts van tijdelijke aard is, is de tentoonstelling “Banaane ei ole”; “Er zijn geen bananen”. Deze tentoonstelling laat voorwerpen uit het dagelijks leven zien van de Esten tijdens de Sovjet-bezetting. Er is zelfs een compleet ingericht huis uit die tijd te bekijken. Ook de inmiddels beruchte waterkoeler is te zien.