🇫🇷 Cherbourg – Utrecht

Na een lange bootreis volgt een half zo lange rit met de auto naar huis. Cherbourg ligt namelijk ruim 450 kilometer zuidelijker dan Calais. Het ligt zelfs zuidelijker dan Dieppe, dat onder een bepaalde generatie zijn bekendheid te danken heeft aan de lesmethode Omnibus.

Maar 450 kilometer betekent ook veel meer extra rijtijd. Aangezien we op de boot genoeg hebben kunnen uitrusten, beginnen we vol goede moed aan deze rit over de Franse snelwegen. Het blijkt een ware beproeving.

Het begint nabij Caen. Een automobilist tikt met één van zijn wielen een kiezelsteen aan, die hij daardoor met ruim 80 kilometer per uur lanceert. De steen vliegt vervolgens recht op onze auto af, en treft de voorruit precies in mijn zichtveld. Een prachtige ster die een caleidoscopisch effect produceert is het resultaat.

En dan de tolwegen. Het lijken er steeds meer te worden, en ze lijken ook steeds duurder te worden. Gelaten steekt menig bestuurder zijn pinpas in de automaten. Er schijnen ook elektronische kastjes te zijn, zodat je direct door kan rijden en pas thuis te zien krijgt wel astronomische bedrag je mag betalen. Wij kiezen voor de eerste methode. Hoewel de apparaten contactloos werken, zit er nog steeds een limiet aan het bedrag dat je per 24 uur contactloos mag afrekenen. We redden het net met twee pinpassen.

Vervolgens rijden we België in. Doordat we niet vanuit Calais vertrokken zijn, krijgen we een iets andere route voorgeschoteld. Onze navigatie stuurt ons via Brussel, waardoor we Overijse schampen. Gezien het tijdstip, en hetgeen we eerder hebben meegemaakt is een extra stop in Tombeek wellicht iets te veel van het goede.

Als kers op de taart worden we ook via de Ring van Antwerpen geleid. Al met al lopen we de nodige vertragingen op. Ook in Nederland blijft niets ons bespaard. Hevige regenbuien zorgen ervoor dat we met gepaste snelheid doorrijden naar Utrecht. Extra pauzepunten slaan we over, daar we nog bijtijds thuis willen komen. Uiteindelijk rijden we met een vertraging van slechts 2 uur Utrecht binnen. Het uitpakken van de auto bewaren we wel voor de volgende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*