🇮🇪 Killarney 3

Ross Castle, ook bekend onder de naam O’Donoghue Castle is een kasteel, gebouwd in de late 15e eeuw. Het werd gebouwd voor de gelijknamige familie die destijds in het gebied overheerste. In de jaren erna wisselde het kasteel meerdere malen van eigenaar. Het kasteel bleek een onneembare vesting. Tijdens de Elfjarige oorlog, die van 1641 tot 1653 duurde, was Ross Castle het laatste kasteel dat veroverd moest worden door de Roundheads.

Ruim 4000 soldaten te voet en 200 te paard konden Ross Castle niet veroveren. Een oude Ierse wijsheid stelde dat Ross Castle pas veroverd kon worden als het leger over het water zou kunnen komen. Groot was de verbazing toen over het water door ossen voortgetrokken schepen dichterbij kwamen. De wijsheid bleek waarheid, het kasteel werd ingenomen.

De bewogen tijden zijn tegenwoordig te bezichtigen. Onder leiding van een gids is het kasteel te bezoeken. Ook de tuin eromheen en zelfs het eiland in het meer dat aan de zijkant van het kasteel zijn opengesteld voor het publiek. Voor het laatste moet je wel in een gammel bootje met een gammele kapitein de oversteek wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*