Na de rondleiding onder de grond besluiten we de rest van de dag door te brengen in de oude binnenstad van Tallinn. Middels onze Tallinn Card krijgen we een gratis stuk marsepein in het marsepeinmuseum, dat feitelijk niets meer is dan een winkel, grenzend aan het gelijknamige café Maiasmokk. Wie echt mooie bouwwerken wil zien, doet er goed aan elders in de stad te gaan kijken bij Martsipangalerii. Dit museum doet niet mee met de Tallinn Card, maar is het geld meer dan waard. Ook is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met marsepein.
Om de hoek bij Maiasmokk zit Püha Vaimu, de Heilige Geestkerk. Van binnen een enorm mooie kerk, maar helaas is het karakter van de man bij de deur minder mooi. Noodgedwongen slaan we deze locatie over, en houden we het bij de prachtige klok die in de gevel is gemetseld. Een korte wandeling later staan we midden in het oude Tallinn, letterlijk. In de verte is het groene dak van Oleviste al goed te zien.
Deze kerk, met een enorm hoog plafond en dito toren, is zeker een bezoek waard. De kerk bezoeken is gratis, de toren beklimmen niet. Echter is het met het huidige weer ook niet aan te raden om al deze trappen te bedwingen. Het interieur van de kerk is sober, maar daarom niet minder mooi.
Om de hoek van Oleviste liggen de KGB-cellen. Het gebouw, dat prima in het rijtje van de andere gebouwen past, is niet als zodanig te herkennen. De dichtgemetselde kelderramen verraden echter dat het gebouw duistere tijden heeft gekend. Alle cellen zijn te bezoeken, zelfs de isoleercel. Dit museum is onderdeel van Vabamu, het is wel aan te raden om het grote museum als eerste te bezoeken, alvorens de cellen.
Na dit stukje geschiedenis treffen we op het stadhuisplein weer een markt. Het is immers woensdag, dus dit is de grote markt die wekelijks gehouden wordt. Wederom veel souvenirs en handgemaakte producten, voor een niet al te dure prijs.
De dag sluiten we af in Talukõrts, een restaurantje op de derde verdieping van een gebouw in één van de drukste straten in de oude stad. Hier geldt dat hoe hoger het restaurant, hoe lager de prijs. Buiten probeert een ijverige restauranthouder van een gelegenheid op de tweede verdieping ons nog in verwarring te brengen, maar wij houden vol en slaan zijn louche ogende nachtclub over.