Canterbury was bij ons niet alleen bekend om de kathedraal, die maar net de Tweede Wereldoorlog overleefde, maar nog meer omdat onze werkweek van school in 2003 hier pas echt begon. Juist nu werd duidelijk dat we destijds bar weinig van de stad gezien hadden. Zo hebben we de lokale bibliotheek, dat tevens dienst doet als museum, nooit gezien. Een gebouw dat van buiten waarschijnlijk een interessantere aanblik heeft dan van binnen. Ook de Chaucer Shop en de talloze kleine winkeltjes met gotische sieraden maakten geen deel uit van de toer.
Een andere stop in Canterbury is het kasteel dat aan de oostelijke rand van de oude stad en niet ver van de kathedraal staat. Het kasteel is rond 1066 gebouwd toen de Noormannen Engeland binnentrokken. De bouwstijl is een die voornamelijk in die tijd gebruikt werd door de Noormannen. Er werd een kunstmatige heuvel gevormd, en daarop werd het kasteel veelal van hout gebouwd. Ook een deel van Cardiff Castle is op deze wijze gebouwd. Canterbury Castle werd in steen gebouwd.
Na een rondje over de nabijgelegen begraafplaats en door de stad gebanjerd te hebben, en de grote groepen toeristen ontweken te hebben, sloten we de dag af door nog éénmaal Canterbury Cathedral te bezoeken. Ons laatste bezoek aan Canterbury vond plaats in mei 2003. Destijds met een touringcar vol scholieren van College Blaucapel, waar we toen nog deel van uit maakten. Het tweede bezoek was iets gestroomlijnder en minder gejaagd.
Hoewel het mogelijk bleek te zijn om de kathedraal stiekem te bezoeken via de souvenirshop, wilden we toch een steentje bijdragen aan de grootschalige restauratie van een van de belangrijkste en beroemdste gebouwen van de Anglicaanse kerk.