🇮🇪 Bandon – Glengarriff

Bij aankomst blijkt het grote winkelcentrum meer weg te hebben van een overdekte variant van een klein Nederlands winkelcentrum. Ook gaat het pand rond 18:00uur op slot, waardoor we in sneltreinvaart een rondje langs de winkels maken. Uiteindelijk zitten we ruim op tijd in de auto om terug te rijden richting Castletownbere.

We besluiten om niet in één keer terug te rijden, maar om een tussenstop te maken in Glengarriff. Een sanitaire stop wordt hier over het algemeen altijd gemaakt, maar we zijn nu ook voornemens om er te dineren.

In de avonduren in Glengarriff zijn, is een ervaring op zich. Overdag krioelt het er van de toeristen, die zich met name ophouden in en om de souvenirwinkels. Bij één van die souvenirwinkels, de Quill’s Woolen Market, parkeren we; er is nu plek genoeg.

Nu moeten we nog een geschikt restaurant vinden. We wandelen langs Cottage Bar, The Perrin Inn, Glengarriff Park Hotel, The Black Cat en Maple Leaf. Daarnaast treffen we ook The Loughavoul Inn. Die laatste locatie wordt het sowieso niet; enkele jaren eerder zijn we hier gigantisch opgelicht. We eindigen uiteindelijk bij Casey’s; een degelijk en betaalbaar restaurant, naast het gelijknamige hotel.