🇫🇷 Cherbourg – Utrecht

Nog geen half uur later rijden we de boot af, naar de beruchte rotonde waar iedereen op de harde manier leert om rechts te rijden. Vorig jaar zagen we hier nog een goed voorbeeld van. Dit jaar lijkt het allemaal soepeler te verlopen, met name omdat er voornamelijk Fransen en Belgen aan boord waren.

Door de vertraging van ruim 2 uur zullen we onze geplande aankomsttijd niet halen, al gaan we wel proberen om zo vroeg mogelijk thuis te komen. Nabij Assevillers pauzeren we kort, alvorens we ons begeven op de vele tolwegen die Frankrijk kent.

Uiteindelijk zoeven we naadloos de grens over, er zijn tijden geweest waarin je met je ogen dicht kon bepalen wanneer je Frankrijk verliet. Tegenwoordig is de kwaliteit van de Belgische wegen er aardig op vooruit gegaan. Na een korte tanksessie in Nazareth rijden we in één keer door naar Nederland.

Zowel in Frankrijk als België werden we al getrakteerd op de nodige lichtflitsen, in Nederland krijgen we de bijbehorende regen. Deze is zelfs zo hevig dat vrachtwagenchauffeurs de snelweg verlaten en degenen die nog wel durven, niet harder gaan dan 60 kilometer per uur.

Bij thuiskomst blijkt dat de toegangsweg naar onze woonwijk zelfs deels onder water staat, een unicum. Blijkbaar heeft het in die paar uur in Nederland harder geregend dan tijdens gehele vakantie in Ierland.