🇩🇪 Köln 2

Inmiddels is de zon ook in Keulen ondergegaan, waardoor we onbewust in het ietwat schimmige nachtleven van de stad terechtkomen. Met name de ondergrondse tunnels zijn een magneet voor alles wat je liever niet op straat tegenkomt. De winkeltjes, die je daar aantreft, zijn daarentegen wel weer pareltjes die het bezoeken waard zijn. Helaas kiezen veel eigenaren eieren voor hun geld, en sluiten ze het liefst zo vroeg mogelijk de deuren.

Bovengronds hanteren de winkels gelukkig wel ruimere openingstijden. Het rondje langs de winkels is van korte duur als we een bioscoop tegenkomen. De meeste filmzalen zitten helaas al vol, waardoor we terechtkomen bij de film “The Curious Case of Benjamin Button”.

Een film die al wat maanden uit is, maar door de enorme populariteit nog altijd bezoekers naar de bioscopen trekt. Geheel tegen onze verwachting in blijkt de film Duits ondertiteld te zijn, in plaats van nagesynchroniseerd. Wat we ook niet hadden verwacht is dat de film ruim 2 uur en driekwartier duurt, en dat zonder pauzes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we na de film direct terugkeren naar onze hotelkamer, die geen verwarming blijkt te hebben.