🇩🇪 Köln 4

Een klein uur later arriveren we bij het station van Keulen, Köln Hauptbahnhof. Het station, dat meer wegheeft van een circustent, wordt gerenoveerd, waardoor we de prachtige architectuur niet kunnen bekijken.

Gelukkig staat praktisch aan de overkant van het station de Dom van Keulen, Kölner Dom. De gotische kathedraal is een bijzonder gebouw in het centrum, al is het maar omdat de rest van de gebouwen in een compleet andere bouwstijl gebouwd is.

De bouw van de Kölner Dom begon in augustus 1248 en kwam in de 15e eeuw stil te liggen. Uiteindelijk werd in 1824 de bouw hervat, waarvoor men de oorspronkelijke ontwerpen gebruikte. In 1880 werd de bouw voltooid en was de Dom eindelijk af.

Een uitgebreider bezoek is, gezien onze planning, niet mogelijk, want we hebben immers beloofd om op zaterdagmiddag terug te komen.