🇫🇷 Mauconble – Isigny-sur-Mer

Wij rijden met een volle tank verder richting het westen. Aan de tolwegen lijkt geen eind te komen. De uitzichten worden er wel beter op. Ook zien we Dieppe op de borden. Iedereen die ooit op de middelbare school Frans heeft gehad met de methode Omnibus, zal dit nagenoeg direct herkennen. Evenals het Franse woord voor VVV-kantoor, dat in combinatie met die plaatsje geleerd diende te worden; “Le syndicat d’Initiative”.

Dieppe staat dit jaar niet op het programma, Cherbourg wel en daar zijn we nog niet. Na ruim anderhalf uur rijden steken we, via een imposante brug, het laatste stukje van de Seine over. De rivier, die onlosmakelijk verbonden is met Parijs, is namelijk 776 km lang en ontspringt nabij het Plateau van Langres, ten noorden van Dijon. Overigens ontspringt de Maas daar ook.

De Seine mondt uit in Het Kanaal, dat weer bekend is van de Kanaaltunnel. De brug eroverheen is, hoe kan het ook anders, een tolbrug. Ook fietsers en voetgangers mogen van deze brug gebruik maken. Het is, achteraf gezien, best zonde dat men daar geen parkeerplekken heeft gemaakt voor automobilisten die van dit beeld een foto zouden willen maken.

Door ons vroege vertrekmoment, de rustige wegen en de weinige controles, lopen we voor op schema. Bij Isigny-sur-Mer besluiten we een lange pauze in te plannen, ditmaal van ruim 40 minuten. We strijken neer bij de MacDo, zoals de Fransen McDonalds noemen. Bij binnenkomst worden we weer met onze neus op de feiten gedrukt, ook in Frankrijk is corona nog niet verdwenen.

In de tankstations attendeerden stickers ons op de mondkapjesplicht, die door zowel bezoekers als medewerkers braaf werd opgevolgd. Ook de desinfecteermiddelen waren volop aanwezig. Bij de McDonalds, waar de verblijfduur toch wat langer is, worden we verzocht om onze gegevens achter te laten en worden we gewezen op het bestaan van de Franse variant van de Corona-app, inclusief deze te downloaden, als we geen soortgelijke app hebben.

Desinfecteren vindt nog op grote schaal plaats, zo worden de toiletten en tafels dusdanig goed schoongehouden, dat je enkel nog de geur van desinfectiemiddel in je neus hebt, in plaats van de frituurlucht. Het is een veilig gevoel dat de Fransen het tenminste serieus nemen.

Vol goede moed rijden we na ons bezoekje direct door naar Cherbourg, waar we op tijd moeten zijn voor de vooraf aangekondigde uitgebreide controles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*