Elektrisch steppen

Naast de vele fietsverhuurders, zijn nu ook de elektrische steppen in opkomst. Inmiddels zijn er twee aanbieders actief in Tallinn. De eerste elektrische stepjes werden in 2019 door Bolt geïntroduceerd. Na de winter, begin 2020, verschenen meer aanbieders. Enkel Tuul overleefde de concurrentiestrijd.

Om de stad nog enigszins netjes te houden, heeft Tallinn speciale parkeerplaatsen aangelegd voor deze populaire stepjes. In principe zijn dit de plekken waar de verhuurder de voertuigen neerzet, maar gebruikers worden ook aangemoedigd deze parkeerplekken te benutten.

Om de veiligheid in de stad te waarborgen, worden gebruikers van de step verzocht een foto van hun gestalde vervoermiddel te verzenden naar de aanbieder. Op die manier weet men zeker dat de step in goede conditie is achtergelaten, maar ook dat deze niet hinderlijk is gestald.

De step is een populair vervoermiddel in Estland. De reden hiervoor is dat kinderen al jong met de step in aanraking komen. Kinderen jonger dan 8 jaar mogen namelijk niet op de weg fietsen. Kinderen tussen de 8 en 16 mogen enkel onder begeleiding van een volwassene op de openbare weg fietsen. Veel kinderen kiezen voor de step, hier zitten geen restricties aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*