🇮🇪 Allihies – Ballydonegan

Een paar dagen gelden kregen we een telefoontje waarvan je hoopt het nooit te zullen krijgen. Kortom, net als in 2019 zullen we onze reis kort onderbreken door van Ierland naar Nederland te vliegen, en weer terug. Ditmaal hebben we het vluchtschema zelf in de hand, dus overnachten op een vliegveld zit er niet in.

We besluiten deze dag een rustige invulling te geven en rijden de bergen in. Via Allihies en Doneen maken we een rondje op het schiereiland. Op de nodige plekken maken we, naar eigen zeggen, prachtige foto’s. Een enkele regenbui deert ons niet. Hoewel het niet warm is, af en toe regent en er een behoorlijk harde wind staat, is het volgens de Ieren perfect strandweer.

Tussen Allihies en Doneen ligt Ballydonegan Beach. Een van de weinige zandstranden in de omgeving, die druk wordt bezocht door de lokale bevolking, maar ook door de talloze campinggasten die met hun caravan en campers de bergwegen, al dan niet legaal, getrotseerd hebben. Het blijft Ierland, dus afstand houden is geen enkel probleem.

Naast wat verdwaalde krabbetjes die we weer netjes in de zee uitzetten, zien we dit jaar geen zeehonden in staat van ontbinding. Ook de vogels laten het dit jaar afweten, op een enkele meeuw na die zijn maaltijd in de vorm van een krab weer de zee in ziet verdwijnen.

Onze rondrit voert ons ook langs Castletownbere, waar we, nu we er toch zijn, ook gelijk de nodige boodschappen inslaan zodat we de rest van de dag niet meer de deur uit hoeven. Zodoende hebben we ook ruim de tijd om alles rondom ons bliksembezoek aan Nederland te regelen.