🇮🇪 Kenmare 2

Het is woensdag, dat betekent dat in Kenmare de grote markt georganiseerd wordt. Deze markt is er doorgaans van ’s ochtends 9 uur tot ergens in de middag. De eindtijd varieert van 15:00uur tot 17:00uur. Via Eyeries, waar we proberen te tanken, maar wat lastig gaat als de auto op een helling staat, rijden we door naar Kenmare.

Bij aankomst blijkt de eens zo grote markt danig in omvang geslonken te zijn. Er staan wat handelaren die speelgoed tegen een veel te hoge prijs verkopen, er staan ook handelaren die levende kippen en eenden aan de man proberen te brengen.

Via de kaasboer lopen we de grootste winkelstraat in. De meeste toeristische winkels hebben we eerder deze vakantie al gehad, dus richten we ons op de overige winkels. We gaan op jacht naar een bakvorm met specifieke afmetingen. Tot nu toe zijn we nog nergens geslaagd en geven we de hoop op dat we het juiste bakblik ooit nog gaan vinden. We nemen uiteindelijk maar genoegen met een bakvorm die net iets andere maten heeft.

Net als vorig jaar eindigen we in Davitt’s, waar we ook nu weer een zeer nette lunch tegen een goede prijs voorgeschoteld krijgen. Hierna rijden we niet direct naar huis. De bochtige wegen lenen zich er niet voor om direct na het eten overheen te rijden. Via de Aldi en de Lidl, waar we gretig Ierse cheddar inslaan, belanden we uiteindelijk weer thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*