🇪🇪 Haapsalu 2

De tweede dag Haapsalu begon erg vroeg. Nog voor dag en dauw was een taxirit naar het busstation geregeld, om daar op tijd de bus terug naar Haapsalu te nemen. Later op de dag kon niet. Ten eerste omdat de bus bloedheet zou zijn, ten tweede omdat de fietsen diezelfde dag nog ingeleverd moesten worden bij de velopood in Tallinn. Enige haast was geboden, ook al mogen de bussen in Estland niet harder dan 60 kilometer per uur.

Nog redelijk snel bevonden wij ons in Haapsalu. De vriendelijke chauffeur, die ons nog stiekem studentenkorting gaf, bleek ook de rit terug te rijden. Reden te meer om direct te vragen of het mogelijk was de fietsen in te laden. Zijn gebrekkige Engels hielp daar niet bij. Uiteindelijk belde de man zijn dochter, die nog enige talenkennis had, om haar te laten werken als tolk. Voor 100 kroon in totaal mochten de fietsen uiteindelijk mee terug. Niet dat de busmaatschappij daar ooit iets van terugziet, het geld verdween in eigen zak.

Doordat de bus niet direct terugreed, bleef er nog net genoeg tijd over om Haapsalu nader te bekijken, voor zover dat mogelijk is in minder dan een half uur. Traditionele huisjes in de omgeving van het verlaten station. Naast het station bleek ook een circus te staan. Gelukkig tijdelijk, circussen zijn niet mijn ding. Net als de Säästu Market, die we ook de tweede dag bezochten. Puur voor het drinken; de busrit zou een warme worden.

De bus, die in hoogtijdagen nog dienst deed in Nederland, getuige de Nederlandse teksten op de informatieborden, bleek niet al te goed onderhouden te zijn. De airco kwam niet verder dan windkracht 0, en als je pech had; kwam de lucht uit het lampje. De noodluiken hebben we maar dichtgelaten, we waren al dolblij dat we mee terug mochten met de fietsen. De vreugd was helemaal compleet toen we nog redelijk bijtijds arriveerden in Tallinn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*