🇳🇱 Utrecht – Tombeek

Een turbulente reis naar Gent, via Tombeek zorgde voor vele opmerkelijke momenten. Vanuit Utrecht vertrokken we, via de Albert Heijn naar Gent. In de kofferbak lag ruim anderhalve kilo aan shoarma en andere bederfelijke waar, die tot aan Gent moesten blijven liggen.

Op de heenreis zouden we ook Tombeek bezoeken. Een eerdere poging in juli 2004 mislukte, omdat het plaatsje bij de Belgische Spoorwegen onbekend was. Er zou misschien wel een bus naartoe gaan, maar volgens de buschauffeurs, die expliciet vermeldden dat ze geen informatiedienst waren, moesten we ook die hoop opgeven.

Met de auto was Tombeek wel te bereiken. Bijna dan, want bijna een jaar later lijkt het er nog steeds op dat er een vloek op het dorp rust. De reguliere afslag was afgesloten voor alle verkeer. Via een redelijke omweg kwamen we alsnog aan in het gehucht dat 1100 inwoners telt. Toevalligerwijs zetten we de auto neer voor een café, dat dienst doet als buurtcentrum. Uiteindelijk blijkt dit het oudste gebouw van Tombeek te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*