🇧🇪 Tombeek 1

De huidige eigenaar vertelt dat het gebouw al sinds jaar en dag in familiebezit is. Bij elke overdracht van ouder op kind, gebeurt er doorgaans iets tragisch. De man, geeft nog een rondje en vertelt ondertussen trots over Tombeek en laat daarbij een reeks aan oude foto’s zien. Ook de talloze keizer Karel de Vijfde tradities passeren de revué. Op de radio klinkt een liedje van Vanessa Paradis als we vragen naar Institut Lemaire. In de volksmond “sana” genoemd.

Nog trotser gaat de man door op het pareltje van de architectuur dat Tombeek siert. In de jaren ’30 is het modern ogende gebouw neergezet, als verrijking van de Lanevlakte. De trots slaat om in treur als hij vertelt hoe erg het gebouw is afgetakeld en vernield door vernielzuchtige vandalen. Na een korte routebeschrijving en nog een rondje besluiten we om naar het gebouw te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*