🇧🇪 Tombeek 8

Doordat de kelder deels bovengronds is gebouwd, hebben we hier genoeg daglicht. We beginnen in de kamers waar dit het geval is. Hier doen we een grote ontdekking; er liggen tal van dossiers van patiënten, inclusief adressen en zelfs röntgenfoto’s. We besluiten er één mee te smokkelen in onze weg naar buiten.

Eenmaal buiten bezoeken we nog het mortuarium, waar we helaas geen enkele heldere foto kunnen maken. Inmiddels zijn we zo lang in en om het gebouw geweest dat we uit voorzorg niet direct naar de auto gaan. Het blijkt dat enkele andere gebouwen op het terrein nog bewoond zijn, en we inmiddels wel de aandacht hebben getrokken.

We dwalen aanvankelijk een stukje in de Lanevallei, waarna we terechtkomen in iemands achtertuin. Het blijkt de tuin te zijn van een voormalige verpleegsterswoning. Ook hier moeten we niet teveel aandacht trekken, en sluipen we door tot we de hoofdweg bereiken. We pauzeren kort in een frietkot.

Hoewel we allang in Gent hadden moeten zijn, zitten we nog niet eens in de auto. We zullen eerst de auto moeten ophalen, en die staat nog bij het sanatorium. We wandelen terug via de hoofdweg en beklimmen de steile oprit. Halverwege zien we in de verte een klein blauw lampje dat zich langzaam in onze richting beweegt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*