🇮🇪 Dublin 1

Tijdens onze vakantie worden we opgeschrikt door een droevig bericht uit Nederland. Dusdanig droevig dat we besluiten om voor één dag terug te keren naar huis om de uitvaartplechtigheid bij te wonen.

We proberen het makkelijkste, efficiëntste en tegelijkertijd ook het financieel beste reisschema samen te stellen. Dat we zouden moeten vliegen staat buiten kijf, maar hoe we dat gaan oplossen, is een ander verhaal.

Vliegen via Dublin blijkt vele malen goedkoper te zijn dan via Cork. We zullen uiteindelijk in de vroege ochtend op zaterdag naar Nederland vliegen, en zondagavond terugkeren naar Ierland. De auto laten we op een bewaakt parkeerterrein staan.

Aangezien Dublin ruim 5 uur rijden is, vertrekken we op tijd vanuit Castletownbere. Onze eerste tussenstop plannen we in het vertrouwde Kealkill. Het ijsje slaan we over, en ik sla vanwege de spinnenpopulatie het toilet over. Onderweg maken we in een van de weinige files in Ierland nog een vechtpartij mee. Kundig rijden we om de pylonen heen en vervolgen wij onze weg.

Na bijna 3 uur rijden waag ik een nieuwe poging in Ballacolla. Na een stevige lunch van de Supermacs ga ik tevergeefs naar het toilet. De jongen die het hokje verlaat heeft niet eens de moeite genomen om door te trekken, laat staan zijn behoefte netjes in het toilet te doen. Ik kijk hem boos aan, en achtervolg hem naar buiten.

In Rathcoole, dat al in een buitenwijk van Dublin ligt, gaan we weer op zoek naar een toilet. Helaas blijkt dit een klein buurtwinkelcentrum te zijn waar we van het kastje naar de muur gestuurd worden. We doen geen moeite meer, en rijden in één keer door naar Stephen’s Green Shopping Centre, dat in het centrum van Dublin ligt.

De auto parkeren we in de gelijknamige parkeergarage, dat is wel zo makkelijk. Van daaruit wandelen we direct één van de mooiste winkelcentra in die ik de afgelopen jaren heb gezien. Een winkelcentrum, bestaande uit meerdere verdiepingen met een prachtig glazen plafond. Ik stel me voor dat Crystal Palace er ooit zo uitgezien moet hebben.