🇮🇪 Castletownbere

Ook Ierland is langzaamaan weer open aan het gaan. De regels zijn hier wel strenger dan in Nederland en de handhaving is vele malen beter, anders gezegd; in Ierland wordt gehandhaafd en mensen houden zich aan de geldende regels. Dat houdt in dat bepaalde kleinschalige evenementen en markten door mogen gaan.

Vandaag had de regatta in Castletownbere plaats moeten vinden. Net als in 2020 is het dorpsfeest afgelast. Ook de kermis zal niet worden opgebouwd. Voor de gemeente was dit wel het perfecte moment om achterstallig onderhoud te plegen aan de wegen en pleinen.

In de omliggende dorpen zijn soortgelijke feesten ook van de kalender gehaald. Wat rest zijn kleine markten met voornamelijk lokale ondernemers die nog iets proberen te verkopen. Na bij de St. Peters Church is vandaag ook een markt opgebouwd. De kerk heeft de tuin ter beschikking gesteld. Bij het betreden worden we nogmaals gewezen op de coronamaatregelen en worden we verzocht een mondneusmasker te dragen.

Heel lang blijven we er niet, slechts 4 kraampjes zijn opgetuigd met lokale waar. De bijenkolonie die voor onze ogen honing aan het produceren is, is het interessantst. De speelgoedkraam trekt de meeste aandacht, en geld uit de portemonnee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*