🇮🇪 Cork Mahon

De restaurantjes, die elk hun eigen balie hebben, delen één grote zitruimte. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het niet toegestaan om daar zonder coronacertificaat plaats te nemen. De zitplaatsen zijn provisorisch afgezet met touw en bij de ingang zit slechts een medewerker die elke QR-code moet scannen en alle gegevens moet noteren. Een gevaarlijke combinatie, zo bleek.

Een vrouw, die niet in het bezit was van een geldig coronacertificaat en geweigerd werd bij de ingang, beproefde haar geluk op een andere manier. Enkele meters verder, net buiten het zicht van de controlerende medewerker, maar vol in het zicht van een groep schoonmakers, stapte ze over een touw. Echter bleef zij haken en vernielde daarmee de paal waar het touw aan bevestigd was. Blijkbaar was iedereen zo verbijsterd, dat niemand actie ondernam.

Wij besloten wel netjes onze QR-codes te laten scannen, al was het maar omdat we hier veel moeite voor hebben gedaan. Tijdens deze controle werden we gepasseerd door mensen die achter ons in de rij stonden. De controlerende medewerker, die dit werk waarschijnlijk als taakstraf moest doen, besloot niet in te grijpen. Kortom, mijd deze plek.