🇮🇪 Eyeries – Kilgarvan

Na het doktersbezoek, staat een diner gepland bij een Thais restaurant in Killarney. We hebben gereserveerd en zouden zelfs binnen kunnen eten; al zegt de website van het restaurant iets anders. Met onze paspoorten en coronacertificaten op zak, stappen we in de auto en gaan we op weg naar Killarney.

Op de R569 tussen Kilgarvan en Morley’s Bridge, ter hoogte van Gortloughera, slaat het noodlot toe. De volgende alinea’s zijn een uitgebreide beschrijving van een ongeval dat nog geen 5 seconden heeft geduurd.

Op een nagenoeg recht stuk weg klinkt in de auto plots een metalig geluid. Het geluid doet enigszins denken aan een iets te zware aanhanger die gekoppeld wordt aan de trekhaak. Veel tijd om erover na te denken, is er niet. In een fractie van een seconde wordt de auto onbestuurbaar en komen we terecht in de berm. Door flink te remmen, probeer ik spoedig snelheid te minderen. Ondertussen probeer ik door het stuur naar rechts te trekken, de rechterhelft van de auto nog op de weg te houden.

Het mag niet baten, de auto verdwijnt in de berm en blijkt een totaal verlies te zijn. In verband met het onderzoek naar de toedracht en de afwikkeling van de schade volgt dit uitgebreide verhaal op een later moment. Op dit moment is in ieder geval de vakantie op pauze gezet. Killarney gaan we niet bereiken. Het ziekenhuisbezoek in Cork is ook van de baan, al is niet iedereen daar ongelukkig mee.