🇮🇪 Allihies – Cork

Na een paar dagen hebben we een vervangende auto geregeld. Niet vanuit de verzekeringsmaatschappij, maar zelf. Deze moeten we ophalen op het vliegveld van Cork, toevallig ook de plek waar we vandaan zullen vliegen. Naar huis rijden gaat niet, omdat de verzekeringsmaatschappij niet aan de voorwaarden in het contract kan voldoen.

Op het uitgestorven vliegveld van Cork worden we door een aardige man geholpen. Als hij hoort dat we richting Castletownbere gaan, adviseert hij ons een iets duurdere auto te nemen, die wel veiliger en comfortabeler is. Wie de regio niet kent, zou dit ongetwijfeld afdoen als reclamepraatje, maar de man in kwestie had wel degelijk gelijk. De auto die we meekrijgen is echter een gedrocht op wielen. Daarnaast is de auto wit, een kleur die ik nooit voor een voertuig zou kiezen. De vering is echter top, en dat is het enige dat telt in Ierland. Ook het feit dat deze auto op diesel rijdt, dat hier goedkoper is, maakt het leed dragelijker.

Voordat we richting huis rijden, doen we eerst wat boodschappen in een winkelcentrum in de buurt. De eerste uitdaging is de parkeergarage, die duidelijk niet is gebouwd op dit type auto. Wonderwel gaat het goed en is de eerste horde genomen. Ook de terugrit naar huis is memorabel. Met een Iers kenteken word je toch net iets anders benaderd dan wanneer je een Nederlands kenteken hebt.